El Casal Popular Tres Lliris celebra el primer any d’ocupació a Gràcia

Districte 11 gràcia tres lliris
Districte 11 barcelona gracia tres lliris

Cursa de carros (Fotografia de @CPTresLliris)

districte 11 bcn barcelona gràcia tres lliris

Fideus al dinar popular (Fotografia @MarRomero_S)

Mar Romero (@Mar_RomeroS) – El 27 de gener de 2014, entitats juvenils de Gràcia van decidir ocupar el que havia estat un local de Catalunya Caixa al barri per començar el projecte d’autogestió Tres Lliris. Un any més tard, el casal ha organitzat activitats durant tot el dia per celebrar el primer aniversari.

Concerts, xerrades i un concurs de carros formen part de la jornada, que ha començat a les 12h amb un debat sota el títol “Jovent i habitatge: com ens podem alliberar?” i acaba a la nit amb els concerts de tres grups. El dinar popular ha exhaurit els tiquets. 

Tres Lliris ha desenvolupat aquest any una funció no només de punt de trobada pel jovent del barri sinó que ha organitzat activitats de formació i d’entreteniment, a banda de desenvolupar una tasca política en el marc de l’anticapitalisme i el feminisme. 

El Casal ha participat activament en el debat obert recentment a Gràcia sobre el model de barri que volen els veïns i les veïnes, desencadenat pel turisme creixent i la proliferació d’hotels. L’Acampada #SomCasal a la Plaça de la Vila, una acampada que va durar una setmana (de 6 a 10 d’octubre del 2014), va ser una de les activitats més exitoses del projecte i que més suport dels veïns va rebre. Organitzada conjuntament amb altres espais ocupats com el Banc Expropiat, l’acampada va servir per aprofundir en el debat de model de barri de la mà de la plataforma Gràcia on vas? i protestar contra el perill de desallotjament

Gràcia on vas? ha tingut el seu espai aquest matí a la jornada de celebració per tancar el cicle d’activitats i xerrades que s’han desenvolupat durant els darrers mesos. 

Actualment, el Casal Popular Tres Lliris té ordre de desallotjament que es pot fer efectiva en qualsevol moment, tot i que confien en la situació de buit legal en què es troben degut a canvis de propietaris i llogaters. 

About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Les jornades Quin Barri Volem a Gràcia es tanquen amb una jornada de treball oberta | Barcelona Districte 11
  2. El CP Tres Lliris celebra el seu aniversari amb un dinar popular a la plaça Joanic |

Deixa un comentari