Les jornades Quin Barri Volem a Gràcia es tanquen amb una assemblea de treball oberta

Joan Aleix Mata, Mar RomeroUna trentena de veïns han assistit el matí d’aquest dissabte 7 de febrer a la cloenda de les jornades Quin Barri Volem! a la Plaça Joanic de Gràcia. L’acte, organitzat per l’Assemblea de la Vila de Gràcia i d’altres entitats veïnals, ha evidenciat que la intenció principal del col•lectiu és evitar la construcció de nous hotels al barri.

bcn districte 11 barcelona gracia on vas barri

Espai de treball de Quin Barri Volem (Fotografia @Mar_RomeroS)

L’acte forma part d’una sèrie de trobades que s’han produït al llarg dels darrers mesos i que tenien com a objectiu posar a debat el model túristic per a la Vila de Gràcia, així com els processos d’elitizació i gentrificació que està patint el barri.

La trobada ha girat sobre com organitzar el barri per a afrontar els propers mesos. Les conclusions han estat clares: es volen aturar els hotels que proliferen al districte, cosa que xoca frontalment amb el Pla d’Usos de l’ajuntament. Un dels casos més polèmics és la transformació de l’edifici Deutsche Bank en un projecte hoteler. Jordi Tendero, conseller d’urbanisme de Gràcia, va afirmar a Districte 11 el mes passat que actualment s’estava modificant el Pla General Metropolità per poder tramitar la llicència de construcció per a KKH Property, l’empresa que ha comprat l’edifici del Deutsche Bank.

El debat ha compartit espai amb la celebració del primer aniversari del Casal Popular Tres Lliris, que ha organitzat activitats durant tot el dia.

Començament de l'assemblea Quin Barri Volem (Fotografia @joanaleixmata)

Començament de l’assemblea Quin Barri Volem (Fotografia @joanaleixmata)

Anuncis
About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

1 Trackback / Pingback

  1. La manifestació Gràcia no està en venda acaba amb l’ocupació d’un edifici per convertir-lo en Oficina per l’Habitatge | Barcelona Districte 11

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: