Tapien l’hort okupat de La Flor de Maig i el veïnat hi torna a entrar

Fotografia de @info_poblenou

Mar Romero (@Mar_RomeroS) – El solar buit adjacent a La Flor de Maig que havia estat okupat dissabte passat s’ha llevat aquest matí tapiat i amb els murals esborrats. Segons el veïnat de Poblenou, l’empresa propietària del solar, Susanmar SA, un holding d’empreses de diversos sectors, hauria bloquejat l’entrada de l’espai vora les 7 del matí. Quan els membres de l’Ateneu La Flor de Maig se n’han assabentat, han aprofitat que la construcció era recent per desmuntar-la i tornar a entrar al solar.

L’espai es va okupar dissabte passat per fer-hi un jardí i reivindicar la necessitat de tenir un espai de trobada pel teixit social del barri. L’emblemàtic edifici de La Flor de Maig, que complia aquesta funció, va ser tancat fa poc més d’un mes per ser rehabilitat. El veïnat del Poblenou reclama que les obres comencin i critiquen que l’Ajuntament en comprés part de la propietat per un preu massa gran.

Aquesta tarda a les 18h hi ha una assemblea oberta convocada a l’hort okupat per debatre què fer d’ara en endavant. Un veí implicat expressa la seva preocupació per l’actuació de l’empresa propietària, que no només ha tapiat el solar sinó que ha esborrat tots els murals i s’ha endut part del material de feina que hi havia a dins. “Sembla que aquest espai importa molt a la propietat, potser perquè estan esperant el moment per fer-hi pisos”, explica. Tot i així, el solar porta anys en desús.

About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: