L’ajuntament organitza un procés participatiu per decidir l’ús del solar del carrer Sotstinent Navarro

Judit Casellas (@crjudit) – La comunitat educativa Àngel Baixeras i l’associació de veïnes del Gòtic han participat en tres tallers per decidir el futur del solar del carrer de Sotstinent Navarro al barri Gòtic de Barcelona.  El solar està pendent d’urbanitzar-se per destinar-lo a l’espai públic, després que en els últims quatre anys s’hi hagin estat fent excavacions arqueològiques dins del Pla Bàrcino, que vol posar en valor la muralla romana que hi ha l’entorn.

El procés participatiu, que ha tingut lloc durant els mesos de desembre i gener, té la voluntat de consensuar com es poden combinar alhora els usos de pati de l’escola i d’espai públic per als veïns del barri. Les jornades de debat han estat el resultat de quatre anys de mobilitzacions de La Comissió Groga de l’Associació de Famílies de l’Escola Baixeras i de l’associació de veïnes del Gòtic per reivindicar que el solar sigui tant un espai per als alumnes de l’escola, que han de passar les hores d’esbarjo al terrat del centre educatiu, com també un espai per als veïns de Ciutat Vella, que demanen més zones públiques en un barri amb turisme massiu.

1

Els infants de l’escola Àngel Baixeras també decideixen com volen que sigui el futur pati del centre / Cooperativa la Col

Les jornades de definició del futur ús i urbanització del solar del carrer Sotstinent Navarro han estat dinamitzades per la cooperativa d’arquitectes La Col, que ha recollit les necessitats i les preocupacions dels assistents. Carles Baiges, membre de la cooperativa, explica que ara estant treballant tant amb l’arquitecte Pep Llinàs com amb els tècnics de l’Ajuntament per “poder traslladar tot el que va sortir del procés i poder tornar amb una sola proposta que sigui de consens de totes les prioritats que han sortit.”

Santi Ibarra, conseller del districte de Ciutat Vella, explica que “durant el febrer es farà l’últim retorn amb la proposta més definida, i a partir d’aquí es farà una comissió de seguiment.” Tot i això, adverteix que no pot assegurar que la construcció comenci aquest any perquè és molt difícil moure fitxa en un escenari de pressupostos prorrogats. “Intentarem avançar al màxim perquè la construcció comenci al setembre, però no ens hi podem comprometre”, afegeix Gala Pin, regidora de Ciutat Vella.

Des de la Comissió Groga demanen que la urbanització comenci el pròxim curs escolar. “Ens agradaria que l’ajuntament comencés les obres el setembre, en tant que fa quatre anys que el solar està tancat”, explica Teresa Roca, membre de l’Assamblea groga de l’escola Baixeras. “Volem que es faci una partida especial pel projecte, per l’execució, perquè sinó ens podem trobar que l’any que ve passin altres preferències.”

Anuncis
About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: