“Escrache” de Recuperem el Niza a la immobiliària Cel Urbà perquè no contrueixi un Mercadona a l’antic cinema

La Plataforma Recuperem el Niza, que agrupa diverses entitats i veïns del barri de la Sagrada Família, va manifestar-se el passat dijous 21  davant la seu de la immobiliària Cel Urbà per demanar-li que renunciï al projecte de construir un Mercadona al solar de l’antic cinema Niza.

Amb el lema “Ateneu sí, Mercadona no”, els veïns va concentrar-se per fer un ‘escrache’ i pressionar el promotor urbanístic Cel Urbà perquè abandoni el projecte de convertir el solar de l’antic cinema Niza en una operació especulativa, que segons els membres de la Plataforma és aliena a les necessitats i els interessos del Barri de la Sagrada Família. “Cel Urbà és el promotor urbanístic que està darrera de l’operació i, per tant, també ens interessa assenyalar-lo com un altre responsable que el Niza sigui objecte d’especulació i que s’hi vulgui fer un supermercat i no un espai pels veïns”, explicava el membre de la plataforma Quim Roca.

DSC_0051

“La plataforma Recuperem el Niza no vol que es construeixi un Mercadona a l’antic solar del cinema”

La mobilització és el seguiment del procés participatiu “Al Niza tu decideixes” que va fer el barri des del mes de juny i que volia preguntar als veïns quin volien que fos l’ús del solar. Com va informar Districte 11, el 97% s’oposen a la instal·lació del supermercat, i el 33% volen que s’hi construeixi un ateneu o centre cívic.

La Plataforma Recuperem el Niza vol recuperar l’espai de l’antic Cinema perquè sigui un espai de trobada i socialització en un barri que hi ha dèficit d’espai per equipaments. “Tenim el barri descohesionat, amb 10 milions de turistes i problemes d’aproximació de la gent gran al seu habitatge”, va afegir Ricardo Huélamo, membre de l’Assocació de Veïns.

Estat de les negociacions

Quim Roca diu que durant els darrers mesos d’activitat de la plataforma Salvem el Niza, s’han anat mantenint contactes amb l’Ajuntament. Explica que la dificultat per aturar la construcció del Mercadona no rau en la manca de voluntat política sinó en el fet que el Niza “és  propietat de la promotora privada Cel Urbà i està qualificat com a sòl urbanitzable” i per tant, “l’únic que pot fer l’Ajuntament és negociar amb ells i comprar-li a un determinat preu”. Roca apunta que si bé l’expropiació es presenta com una altra via possible, la seva dificultat i durada seria encara major perquè s’hauria de “requalificar, canviar els usos del terreny i fer un procediment molt llarg”.

Pel que fa al contacte amb els dos principals actors del projecte – Mercadona i Cel Urbà -, l’Associació de veïns de Sagrada Família ha parlat amb Mercadona , que segons Roca, “a nivell intern ha renunciat a moure fitxa i ha deixat a el projecte en stand by”. Tot i això, explica que quan des de la plataforma en defensa del Niza se’ls va demanar que emetessin un comunicat públic per deixar constància d’aquesta renúncia, la cadena de supermercats “no ho ha volgut fer”. Per contra, els contactes amb cel Urbà han estat inexistents.

 

Text de Judit Casellas (@crjudit) i Marina Riera (@rr_marina)

Anuncis
About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: