Desallotgen part de l’Hort indignat 2 al Poblenou

L'hort indignat 2 del Poblenou abans del desallotjament d'aquest matí / Marina Riera

L’hort indignat 2 del Poblenou abans del desallotjament d’aquest matí / Marina Riera

Marina Riera (@rr_marina) – Els Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest dimecres al matí l’Hort indignat 2 del Poblenou, una parcel·la ocupada fa tres anys per un grup de veïns amb l’objectiu de cultivar la terra i, en paraules de l’usuari Álvaro Escudero, “fer teixit social de barri”. El desallotjament respon a una denúncia de la Immobiliària Solvia, propietària d’una part de la parcel·la sobre la qual s’estén l’hort, que va anunciar l’odre de desallotjament definitiva el passat 16 de novembre. Avui, només un mes després, l’entitat de Banc Sabadell s’hi ha personat i hi ha fet entrar operaris per treure tota vegetació i remoure la terra.

Els usuaris de l’hort s’han concentrat a l’emplaçament a les 8:30 del matí per mostrar resistència davant de l’imminent desallotjament. “La posició escollida en assemblea és la de resistir fins que veiem que legalment no hi ha una altra possibilitat” explicava Raquel, usuària de l’hort, tot senyalant que “no volem fer cap resistència violenta”. Els requisits de l’assemblea eren que es portés tota la documentació legal necessària per justificar l’actuació i fer-los fora.

L’espai de Solvia correspon a la zona central de l’hort, on els tècnics han accedit a les 12h tot tallant la valla que l’envolta després que els membres ocupants deixessin clar que no els donarien permís per entrar per la porta principal, erigida fora de la propietat de la Immobiliària. Després de fer la topografia i mesurar l’espai afectat, Solvia ha fet entrar maquinària al terreny per desbrossar la terra i deixar-la llesta per la futura construcció.

Els usuaris de l'Hort Indignat 2 han mostrat resistència pacífica davant del desallotjament / Marina Riera

Els usuaris de l’Hort Indignat 2 han mostrat resistència pacífica davant del desallotjament / Marina Riera

Davant del desallotjament, la Consellera del districte de Sant Martí, Carlota Falgueres, ha assegurat que des de l’Ajuntament es cedirà un espai de propietat municipal pels horts urbans del barri “tant aquest com qualsevol altre que puguin desallotjar”. En aquest punt, ha explicat que es tracta d’un espai proper que “expropiarem perquè està catalogat com a zona verda i en canvi, ara n’estan fent un mal ús” i que està previst que pugui entrar en funcionament a finals de febrer de 2016. 

Els usuaris de l’hort veuen l’anunci de la Consellera com a positiu, però són escèptics envers les qualitats ecològiques del terreny. “El lloc que diuen que ens cediran porta anys amb molta maquinària i la terra està molt malmesa” expressa Marc Martínez, membre de l’hort i expert en agricultura ecològica, mentre destaca la “gran biodiversitat de l’hort actual”.

El desallotjament i posterior desbrossada ha suposat que l’Hort Indignat 2 quedi dividit en dos espais separats i reduïts, que els usuaris han deixat clar que seguirant fent servir fins que no se’ls faci fora. Álvaro Escudero, membre de l’espai autogestionat ha defensat la feina feta pel col·lectiu: “els carrers hi són per fer-los servir i crear xarxa associativa”. El veí també aprofitava per denunciar l’actuació de la immobiliària i la creixent gentrificació del barri del Poblenou: “Els polítics sempre parlen de smart city, doncs això ho és: què més volen els turistes que veure gent local que fa coses pel barri?“.

Anuncis
About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

1 Trackback / Pingback

  1. La conquesta de la Flor: Poblenou desperta amb un nou jardí – BcnDistricte 11

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: