Les entitats contra el turisme s’uneixen per “plantar cara” als lobbies hotelers

ABTS - Assemblea Barris Turisme Sostenible

Assistents a la presentació de l’Assemblea de Barris pel Turisme Sostenible. / JOAN ALEIX MATA

Joan Aleix Mata (@joanaleixmata) – Aquest dilluns s’ha presentat en públic l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS), una iniciativa que agrupa les diverses entitats  contra el turisme massiu dels barris de Barcelona. L’objectiu principal és posar en comú i organitzar i plantejar accions conjuntes per tal de “plantar cara” als lobbies turístics.

Els portaveus de l’ABTS han afirmat que és “d’urgència social” revertir el model actual per a fer-lo “sostenible a nivell social i ambiental” i acabar amb “l’expulsió” de veïns, la “mercantilització” de l’espai públic o l’augment de la precarització laboral. “Hauríem de poder tenir un turisme del segle XXI, que no malmeti la ciutat”, ha manifestat Toni Ramon, de Gràcia On Vas.

L’assemblea s’ha presentat oficialment aquest dilluns però ja fa mesos que les entitats que en formen part s’han anat reunint i han fet alguna manifestació conjunta, com la que va acabar a les portes de la seu de Barcelona Turisme el passat mes de juliol. I és que l’ABTS neix amb voluntat de participar activament en la definició del model turístic i esdevenir un contrapoder popular. Els tres eixos de treball que s’ha marcat la plataforma són “fer decréixer el turisme”, redistribuir els beneficis econòmics que aquest aporta, i “fomentar economies alternatives”.

Malgrat la voluntat de participar dels òrgans de govern, membres de l’ABTS defensen que “cal continuar amb la lluita popular de base”. Tot i això, afirmen que fins al moment no hi ha hagut contacte oficial amb el Consistori encara que esperen fer-ho ens els pròxims dies. Membres de l’Assemblea del Guinardó admeten tenir “un altre feeling” respecte l’anterior govern municipal.

En aquesta línia, des de l’ABTS han deixat clar que, en ser una iniciativa acabada de néixer, no tenen encara respostes per tot, però han recordat que qui forma l’assemblea són els “ciutadans de carrer” i que d’ara en endavant les decisions preses obeiran el mandat que en surti d’aquesta. Així doncs, han convidat a “entre totes, fer la ciutat” i a participar de la nova plataforma ja constituïda.

Anuncis
About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

1 Trackback / Pingback

  1. Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible | Gràcia cap a on vas?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: