Descartat el monestir a la Plaça Sant Bernat Calbó del Poblenou

Les germanetes de l’Anyell no edificaran el seu nou monestir a la plaça Sant Bernat Calbó del barri de Poblenou. Així ho ha comunicat avui l’Arquebisbat de Barcelona en una nota de premsa on afirmava que les religioses “han pres la decisió de renunciar al projecte donades les dificultats d’edificabilitat“. El document també afegia que tot i rebutjar el solar on actualment es sostè – en un estat de creixent decadència estructural – la parròquia de Sant Bernat Calbó, l’arquebisbat “continuarà fent el possible per trobar un lloc adequat per establir el ‘petit monestir’ que necessiten les Germanetes”. Així, el monestir de l’Anyell segueix sent una prioritat tot i desconèixer-se on s’establirà. 

El comunicat s’ha emès de manera privada i només hi han tingut accés Europa Press i Catalunya Religió. Tot i això, des de la Plataforma veïnal Salvem la Repla, asseguren haver vist el document i confirmen que “la decisió és definitiva”. Salvem la Repla portava mesos reclamant que el projecte del monestir no es tirés endavant i avui el seu impulsor, Ramon Almoguera, ha celebrat la notícia tot reivindicant la consecució d’una lluita que fa uns mesos l’arquitecte i membre de la plataforma, Joan Serrat, resumia en “poder decidir el futur de la plaça i reivindicar el seu ús públic”.

Futur de la plaça: decisió col·lectiva

Amb aquesta voluntat de decisió participativa sobre l’ús de l’espai, Salvem la Repla ja ha dut a terme un procés participatiu per decidir què cal fer al solar afectat. Després de tres assemblees veïnals, els participants han elaborat diverses propostes d’ús que portaran a l’Ajuntament a mitjans d’aquest mes de novembre. Segons informa Europa Press, la plataforma també preveu realitzar una assemblea a finals de mes per exposar les propostes que porten elaborant des de setembre i que no tancaran fins a discutir-les “amb tots els actors que donen suport a la plataforma”.

Plaça Sant Bernat Calbó. A la dreta l'Església d'enderroc imminent, a l'esquerra l'Escola Mar Bella / Marina Riera

Plaça Sant Bernat Calbó. A la dreta l’Església d’enderroc imminent, a l’esquerra l’Escola Mar Bella / Marina Riera

Anuncis
About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: