Els joves de Sarrià “fan pinya” per reivindicar reconeixement i espais a l’administració

Carlota Serra (@carlotaserra) – Les Entitats Educatives del barri de Sarrià, el Movi de Sarrià, PACCS i AEIG Sant Ignasi, van organitzar el divendres 9 d’octubre el “Sarrià Fem Pinya”, una jornada per conèixer-se, reivindicar la seva tasca al barri i demanar reconeixement per part de l’administració.

La reivindicació va començar a les 19.00 a la Plaça de Sarrià, amb activitats i jocs de coneixença pels joves de les diferents entitats. Un dels objectius de l’esdeveniment era, malgrat que les tres entitats tenen metodologies de treball molt diverses, conèixer-se i “fer pinya” per un objectiu comú: denunciar les escasses ajudes que reben per part de l’administració i demanar locals al barri per aquelles associacions que encara no en tenen.

IMG_2216

Actualment, el Movi de Sarrià compta amb un espai al Centre Cívic Casa Orlandai els dissabtes de quatre a vuit de la tarda, i una saleta al Casal de Sarrià per guardar material, que ells consideren insuficient. El seu principal problema és que no disposen d’espai propi, i per tant no poden fer assemblees, reunions ni els diversos preparatius per dur a terme la seva tasca. “La sala de la Casa Orlandai no és nostra, la qual cosa vol dir que els nens no la poden decorar ni deixar cap manualitat, i ens dificulta bastant la feina. Si necessitem ampliar l’horari per fer alguna activitat, hem de pagar de la nostra butxaca les hores extres del tècnic”, es lamenten. Per aquest motiu demanen un lloc propi on puguin reunir-se i fer millor la seva feina.

L’entitat PACCS, per la seva banda, utilitza un espai als Caputxins de Sarrià, on es reuneixen cada dijous a la tarda i AEIG Sant Ignasi es troben els dissabtes a la tarda al Centre Cívic de Sarrià del Parc Santa Cecília. Les tres entitats coincideixen en apuntar que no reben prou reconeixement i que els suport administratiu i el cediment de locals és molt escàs. En el manifest de l’acte aclareixen que la principal idea és potenciar “el treball en xarxa i compartir projectes comuns” entre les tres entitats joves de lleure del barri.

Aprofitant que ara és la festa major del barri, els joves sarrianencs van omplir la Casa Orlandai amb concerts per continuar festa. La jornada va comptar amb una vuitantena de joves, i els concerts no van acabar fins les tres de la matinada.

Anuncis
About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: