Districte 11 tanquem portes per seguir treballant

Mar Romero Sala

Mar Romero Sala

L’actualitat no fa vacances, però l’equip de Districte 11 ens acomiadem durant el mes d’agost. Cal aprofitar l’estiu per fer balanç de la nostra incipient trajectòria de mig any i preparar-nos per tornar amb força al setembre. Districte 11 volem compartir les nostres reflexions a l’hora de mirar enrere i mirar endavant.

El 19 de març anunciàvem que obríem un període de reflexió per reformular el projecte periodístic. Després de dos mesos en funcionament, els tres companys que vam iniciar el mitjà com a un blog per la classe Periodisme a Internet de la UPF havíem de decidir si tancàvem el portal, si volíem tirar endavant com havíem fet al llarg del segon trimestre o si volíem tirar endavant un plantejament diferent.

En retrospectiva, podem assegurar que triar la tercera opció va ser una bona decisió. Districte 11 va incorporar cinc periodistes més, tots companys de classe i indispensables per fer créixer i funcionar el mitjà. Una minúscula inversió econòmica i força suor ens va donar una pàgina web nova. Sense el límit de l’assignatura també vam poder reformular l’aproximació periodística a la realitat que tractem i vam deixar lloc al periodisme més reposat i interpretatiu.

Ha estat un tercer trimestre accidentat en alguns casos, on la nostra vida full-time student de la UPF i les obligacions en altres àmbits del nostre dia a dia no ens han deixat dedicar-nos tant com hauríem volgut a Districte 11, una activitat que realitzem sense cap mena de remuneració.

Ara bé, podem dir sense por a equivocar-nos que Districte 11 ha crescut, i ha crescut d’una manera gratament imprevista per aquells que el vam començar. El treball conjunt amb La Directa i amb lIndependent de Gràcia ens ha donat l’oportunitat d’aprendre, de donar-nos a conèixer i de posar en pràctica el periodisme col·laboratiu en què creiem. Els lectors i lectores ens han assegurat a través de 25.500 visites que allò que publiquem interessa. El moviment veïnal de Barcelona ens ha demostrat que ens hem guanyat una parcel·la de referencialitat.

Però ens hem de preguntar com seguir creixent. Qualitativament sobretot, quantitativament també. Ens hem de preguntar com podem millorar Districte 11, i com fer-ho sense que la feina dins del mitjà acabi suposant una càrrega excessiva pels membres de l’equip. Hem de trobar la manera d’apropar-nos cada vegada més a fer realment allò que ens agrada fer, però fer-ho de manera viable.

És per això que durant aquest mes d’agost Districte 11 tanquem les portes però seguim treballant per tornar al mes de setembre amb un projecte renovat. I de la mateixa manera que l’autocrítica és important, també volem sentir què en penseu vosaltres. Igual que fa tres mesos, us preguntem: què millorarieu de Districte 11?

Anuncis
About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: