Una reixa tanca breument l’hort autogestionat de Vallcarca

Els operaris han desmuntat la valla vora les 12h / Mar Romero Sala

Mar Romero Sala (@Mar_RomeroS) – El propietari del solar de Vallcarca, Josep Fité, ha enviat a la constructora Ocaña per posar una tanca de prop de dos metres d’alçada al voltant de la seva propietat a les 11.30 del matí. La reixa no només tancava el solar sinó que agafava parts del carrer, impossibilitant l’accés a unes motos aparcades i als contenidors d’escombraries públics.

Els veïns s’han mobilitzat contra aquesta acció, que el Jordi, veí de Vallcarca, titlla “d’agressió”. Després d’enfrontar-se amb els treballadors de la constructora, la Guàrdia Urbana ha arribat al lloc dels fets i ha comprovat que no disposaven de permís d’obres. Els empleats han hagut de desmuntar la valla i tornar a obrir l’hort.

La quinzena de veïns que s’han reunit a l’hort, a la cantonada del carrer Argentera, han condemnat l’acció del propietari per ser una decisió unilateral, quan les negociacions sobre els espais al barri estan obertes i la possibilitat que l’Ajuntament comprés el terreny estava sobre la taula.“Arriba a venir el 15 d’agost i ho aconsegueix”, diu en Jordi. Els veïns han mostrat preocupació davant aquesta iniciativa de Fité, que tot i haver hagut de recular ara per ara, podria aconseguir el permís d’obres fàcilment.

L’espai va ser ocupat com a resposta als continus enderrocaments que Vallcarca va patir els darrers anys. Els enderrocaments han deixat un gran nombre de solars sense ús al barri, i diverses assemblees i associacions de Vallcarca han treballat conjuntament per ocupar alguns dels espais. L’hort n’és un exemple, però també s’ha muntat un camp de futbol i s’ha revitalitzat la zona de davant de Can Carol, amb una font i un espai de jocs per a nens.

Anuncis
About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

1 Trackback / Pingback

  1. Vallcarca: urbanisme especulatiu, urbanisme de resistència | BcnDistricte 11

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: