Manifestació a Gràcia contra el desallotjament de l’Oficina d’Habitatge de la Plaça del Sol

Carlota Serra (@carlotaserra) – Una vuitantena de persones s’han concentrat aquest vespre a la Plaça de la Vila de Gràcia, davant de la Seu del districte, per protestar contra el desallotjament de l’Oficina d’Habitatge de la Plaça del Sol de Gràcia, que ha tingut lloc aquest matí. L’objectiu del desallotjament és convertir l’espai en un hotel, segons el comunicat l’Oficina d’Habitatge.

Entre crides i frases com “Mani qui mani, prou hotels al barri” o “La solidaritat, la nostra millor arma”, la manifestació ha recorregut el barri de Gràcia i ha passat per davant de l’Oficina d’Habitatge. Sota el lema “L’habitatge no és un negoci, defensem-lo” la marxa reivindicativa ha acabat amb pintades a la Seu del districte i la lectura del comunicat, en el qual exigeixen a l’Ajuntament “que derogui immediatament la llicència d’obres que afecten l’edifici desallotjat” i també “que retiri la llicència d’allotjament turístic que s’hagi concedit i permeti un debat entre veïnes i veïns per decidir quines són les prioritats del barri, per tant, quin ús hauria de tenir aquest edifici.”

El desallotjament

Els Mossos d’Esquadra han realitzat a primera hora del matí d’aquest dimecres 3 de juny el desallotjament de l’Oficina d’Habitatge de Gràcia, situada al número 23 de la Plaça del Sol, i amb accés pel carrer Xiquets de Valls. Entre les 7:30 i 7:45 h del matí, els Mossos han bloquejat el carrer Xiquets de Valls i han intentat esbotzar la porta. Un cop dins, han començat a tapiar portes i finestres i no han deixat entrar ningú. La propietària de l’edifici va demanar l’ordre de desallotjament per remodelar l’edifici i fer-hi un hotel. L’Oficina no ha rebut cap notificació fins les 8 del matí, quan ja feia un quart d’hora que s’estava efectuant el desallotjament, fet pel qual la protesta considera el procediment irregular.

La protesta

L’okupació de l’espai es va fer el passat 28 de febrer després de la manifestació “Gràcia no està en venda”, que reivindicava un model de barri sense pisos turístics ni alta presència d’hotels. La plataforma Gràcia on vas, que va impulsar la concentració del febrer, considera que “la llicència per convertir l’Oficina en un hotel no és correcta”. Aquesta va ser concedida el desembre del 2014, quan ja hi havia un procés de participació obert que demanava la reducció de les llicències de bars i restaurants que promouen la massificació turística.

El portaveu de Gràcia on vas, Antoni Ramon, creu que “s’han de revisar si les llicències estan ben donades, no tan sols les llicències urbanístiques, sinó també les llicències d’activitats” al barri.

Anuncis
About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: