La manifestació en defensa dels centres socials okupats respon al desallotjament de La Indústria

El nou mural és una resposta al desallotjament del passat 5 de maig

Mar Romero (@Mar_RomeroS) – Més de 80 persones s’han concentrat aquest matí 16 de maig davant de La Indústria, un centre social ocupat desallotjat fa poc més de 10 dies. Després de pintar la façana de l’edifici de la Indústria amb un mural que enuncia que “les idees no es desallotgen“, la concentració ha esdevingut una manifestació que ha recorregut el barri de Sagrada Família i de Camp de l’Arpa. Durant la manifestació, s’ha tapiat una oficina de Kutxabank.

La manifestació, sota el lema de “Omplim de vida els vostres espais morts”, ha aglutinat les reivindicacions de diversos projectes desenvolupats a centres okupats, com ara La Llamborda o La Clandestina, precisament en el primer aniversari de l’enderrocament de Can Vies, símbol de resistència i de lluita. La majoria dels centres okupats estan en procés de desallotjament,  tot i realitzar una funció social al barri com la organització de tallers, xerrades, cinefòrums, o ser un punt de trobada per a diferents col·lectius mancats d’espais on desenvolupar les seves activitats.

DSC_0139

Les manifestants s’han concentrat davant del centre social durant una hora abans de començar la manifestació / MAR ROMERO

“La Marca BCN que gentrifica, desnona, acomiada, precaritza, encareix i condemna a una vida de misèria té la seva antagonista amb la llarga tradició okupa”, diu el manifest que s’ha llegit en diversos punts de la manifestació. Per a la gent que ha sortit avui al carrer, els espais okupats són els únics espais on dur a terme activitats i relacions fora del marc d’un Estat del qual no en reconeixen l’autoritat.

La pressió sobre aquests centres ha augmentat en el darrer any, amb l’enderrocament de Can Vies, el desallotjament de La Carboneria o de la Indústria i el desallotjament imminent de La Llamborda. “Els desallotjaments dels centres socials no responen només a interessos privats o empresarials, sinó també als interessos de l’Estat, doncs són una persecució ideològica per tot el que representem”, explica el manifest.

Anuncis
About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: