L’Escola Baixeras i els veïns del Gòtic volen participar en el redisseny urbanístic de Ciutat Vella

Sots Tinent Navarro, vivim aquí, escola Baixeras, veïns del Gotic

Els retrats de la comunitat educativa Baixeras i els veïns del Gòtic al solar Sots Tinent Navarro

Judit Casellas (@crjudit) – La comunitat educativa Àngel Baixeras i l’associació de veïnes del Gòtic demanen un procés participatiu per decidir els usos dels espais que hi ha al barri i que es remodelaran arran del pla Bàrcino. Amb l’expressió “vivim aquí” volen reivindicar que el solar de Sots Tinent Navarro sigui un lloc tant per a l’escola com un espai per als veïns. L’ajuntament va expropiar el pati del centre l’any 1944 per edificar-lo. Des d’aleshores, els alumnes han de fer torns per passar les hores d’esbarjo al terrat de l’edifici.

L’Associació de mares i pares de l’escola va inaugurar ahir un mural de fotografies amb les cares de les persones que formen part del barri per fer visible el seu reclam. Els retrats en blanc i negre estan penjats al solar del costat del centre, un espai on actualment s’hi fan excavacions arqueològiques. La iniciativa forma part del projecte internacional “Insidie Out, que va sorgir al 2011 de l’artista francès JR i que té la voluntat de crear galeries a l’aire lliure per expressar la identitat de les comunitats.

La jornada festiva que es va celebrar ahir a les cinc de la tarda va comptar amb actuacions de circ, activitats amb xanques i el tradicional joc de la xarranca amb la paraula SOS a la part superior. La majoria dels assistents lluïen xapes amb frases com “Vull viure aquí”, “Sóc veïna” i “Barri, Escola, Veïns”. Mentre que les parets tenien fulls informatius en anglès per posar de manifest que el districte NO és només dels turistes.

El centre educatiu i els veïns porten dos anys fent reivindicacions de caràcter festiu per reclamar que se’ls escolti. Júlia Ojuel, membre de l’Ampa de l’escola Baixeras i de l’associació de veïnes del Gòtic, explica que el diàleg amb l’Ajuntament és lent i que els agradaria que es prioritzessin les persones que viuen al barri per damunt del turisme massiu. “Ara sembla més un parc turístic que un un barri d’espai temàtic. Volem un espai per seure i per jugar, no volem més terrasses d’hotels”.

Anuncis
About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

1 Trackback / Pingback

  1. L’Escola Baixeras i els veïns del Gòtic volen participar en el redisseny urbanístic de Ciutat Vella | Vivim aquí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: