Els equipaments previstos per a les Casernes de Sant Andreu porten més de 8 anys d’endarreriment

Mar Romero (@Mar_RomeroS) – Al juny del 2006 s’aprovava el planejament de les Casernes de Sant Andreu: al cap de quatre anys, el barri havia de tenir un CAP, una escola, una escola bressol, una residència per a gent gran, un poliesportiu, una zona verda, una comissaria dels mossos, i així fins a un total de 12 equipaments. A més, es preveia construir 2000 habitatges, més de 1000 de protecció oficial.

Casi 9 anys més tard, només tres d’aquests 12 equipaments s’han construit (l’escola, el CAP i la comissaria), i no s’han començat les obres pels habitatges de protecció oficial. Les conseqüències són  un solar de 100.000 metres quadrats en mal estat, propietat del Consorci de la Zona Franca.

L’Associació de Veïns ha denunciat el retard i la priorització d’usos temporals de les Casernes un any més: “considerem una vergonya que no s’hagin ni començat a construir els 1000 habitatges protegits pendents”. Demanen al Consorci de la Zona Franca que comencin les obres amb celeritat i es prioritzin l’escola bressol i la residència per a gent gran.

“No toca parlar d’usos temporals sinó dels usos definitius, i menys d’aquest tipus”, afegeixen, referint-se a les desfilades de la Hermandad de los Legionarios, una de les controvèrsies més recents. Aquest darrer febrer, es va suspendre una missa en honor a la División Azul que s’havia de fer a la seu dels Legionarios a partir de la pressió popular del barri.

Anuncis
About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

1 Trackback / Pingback

  1. Urbanisme i equipaments: del carrer al paper? | BcnDistricte 11

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: