La Llamborda: espera i resistència

 El desallotjament s’ha suspès després de cinc hores de concentració esperant a la policia

Crònica de Mar Romero (@Mar_RomeroS)

Què és el CSOA La Llamborda?

L’edifici del Carrer Amílcar es va batejar com a La Llamborda quan va ser ocupat al juny de 2012 per diversos col·lectius del barri del Guinardó. Patricia, de l’Assemblea Social de Guinardó-Can Baró, explica que quan va sorgir la necessitat d’un espai d’organització van decidir recórrer a la ocupació.

Des d’aquell juny de fa dos anys, la Llamborda s’ha convertit en un espai de trobada al barri de diferents entorns alternatius. Un dels membres del CSOA defineix el projecte com a “un espai alliberat llibertari, feminista i antiespecista“. L’edifici ha acollit tallers de guitarra fins a tallers d’autogestió de la salut, a més de comptar amb una biblioteca i un book d’assaig, i s’ha convertit en un referent dins del moviment feminista de Barcelona.

El bloc era propietat d’una immobiliària anomenada Iniciatives Amílcar, que va fer fallida i no va pagar el deute de l’edifici. Conseqüentment, el banc amb qui tenia tractes vol dur a terme l’execució hipotecària. Tècnicament no es tracta d’un desallotjament sinó d’un desnonament que només afecta al segon pis de la Llamborda, on s’hi situen les vivendes de les dones que hi viuen en règim d’ocupació des de fa dos anys i mig. Els membres de la Llamborda, però, ho viuen “com un desallotjament“: preocupa que s’aprofiti per buidar també el CSOA, al primer pis.

 llamborda barcelona ocupació  guinardó districte 11 desallotjament llibertari feminisme

 Cinc hores esperant un desallotjament

About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: