El Casal Independentista l’Octubre canvia de local però es manté a Poblenou

Barcelona Poblenou Octubre casal independentista esquerra districte 11 Dia de mudança del febrer passat a l'Octubre / Octubre Casal Independentista

MAR ROMERO (@Mar_RomeroS) – El Casal Independentista de Poblenou ha deixat recentment la seva seu del Carrer Amistat per traslladarse a Badajoz 86. La immobiliària Elix ha comprat la totalitat del bloc de pisos i no ha renovat el lloguer al Casal, obligant-lo a buscar un nou local en un termini de dos mesos

Segons Poblenou.org, Elix és una empresa que ha comprat diversos pisos a Barcelona que en molts casos han acabat sent pisos turístics. A Poblenou hi ha comprat dues finques (una d’elles la del Carrer Amistat), i s’especula de que el seu futur serà el mateix.  Montse Milà, membre de l’Associació de Veïns, explica a Districte 11 que “per al barri, el canvi és una pèrdua important. Si a l’espai on hi havia el Casal Octubre hi aterren turistes, estem engruixint més i més un aspecte que ja va sent problemàtic al nostre barri”. Es calcula que a Poblenou ja hi ha uns 700 pisos turístics i 30 hotels.

Barcelona Poblenou Octubre casal independentista esquerra districte 11

Dia de mudança del febrer passat a l’Octubre / Octubre Casal Independentista

L’Octubre habitava els baixos del C/ Amistat des del 2010, tot i que el Casal ja té més de 14 anys d’arrelament al barri. El canvi, però, s’ha pres com una oportunitat. El nou local al C/ Badajoz és més gran i es preveu habilitar-hi una zona de bar (barra i taules), una cuina, una zona comunitària de biblioteca i aula d’estudi, una sala de reunions i una terrassa interior, a més d’un lavabo adaptat. Les obres per posar-ho tot a punt duraran entre un mes i mig i dos mesos, segons el Sergi, un dels veïns que hi està treballant, però afegeix que “no hi ha pressa”.

Marc Espanyol, soci del Casal i membre d’Arran Poblenou, avança que volen fer una Assemblea Oberta amb els veïns de la nova seu per presentar-se i establir contacte. Explica que l’Assemblea Gestora s’ha seguit reunint amb regularitat i que les activitats s’han desplaçat temporalment a l’Ateneu veí de la Flor de Maig mentre durin les obres. Per pagar les despeses del trasllat, els membres de l’Octubre han llançat un Verkami que no es tancarà fins d’aquí un mes. 

Anuncis
About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: