La manifestació Gràcia no està en venda acaba amb l’ocupació d’un edifici per convertir-lo en Oficina per l’Habitatge

Mar Romero (@Mar_RomeroS) – La plataforma Gràcia on vas i l’Assemblea de la Vila de Gràcia ha convocat una manifestació aquesta tarda 28 de febrer per reivindicar un model de barri sense pisos turístics i alta presència d’hotels. Sota el lema “Gràcia no està en venda” s’han reunit unes 250 persones a Jardinets de Gràcia a les 18h. La manifestació ha recorregut el barri passant per davant d’alguns dels hotels més representatius i ha acabat a Plaça del Sol, on s’han ocupat uns baixos que abans eren un comerç tradicional de queviures i que es vol convertir en un altre allotjament turístic. El projecte de Gràcia on vas pel nou espai és engegar-hi una Oficina per l’Habitatge. 

La primera parada ha estat davant de BCN Sport Hostels, un hostal al carrer del Perill propietat de la mateixa empresa que té la concessió del poliesportiu municipal del barri. El poliesportiu i l’hotel estan connectats a través d’una porta. La segona parada s’ha fet a Generator Hostel, al carrer Còrsega, un dels hotels més gran del món propietat de Patron Project Capital.

Per finalitzar la manifestació, ara amb un nombre més reduit de manifestants, s’ha dut a terme la ocupació dels baixos de l’edifici situat a la cantonada del C/ Maspons amb Plaça del Sol. Anteriorment, l’edifici havia estat una botiga de queviures amb més de 50 anys al barri, i des del seu tancament s’havia considerat la opció de fer-hi un hotel. El projecte va despertar el moviment veïnal de Gràcia, que ara es concreta amb l’ocupació dels baixos per part de Gràcia on vas. 

L’espai alliberat vol acollir una Oficina per l’Habitatge de Gràcia, amb l’objectiu de ser un espai d’organització veïnal contra l’encariment de l’habitatge i l’elitització del barri. “No acceptem que Gràcia esdevingui un parc temàtic (…) mentre les veïnes i el comerç tradicional som desplaçades per l’arribada de masses de turistes i població d’alt poder adquisitiu”, diu el manifest per l’obertura de l’Oficina. 

Demà diumenge 1 de març tindrà lloc la inauguració del nou espai amb un dinar popular i una trobada per intercanviar experiències sobre la lluita per l’habitatge, amb la presència de la PAHC Sabadell, PAH Bages i el Grup d’Habitatge de L’Assemblea de la Vila de Gràcia. 

Gracia on vas hotels pla d¡usos Barcelona districte 11 prou

L’espai s’ha obert entre els aplaudiments dels manifestants / M. Romero

About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

1 Trackback / Pingback

  1. Manifestació a Gràcia contra el desallotjament de l’Oficina d’Habitatge | BcnDistricte 11

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: