“La Barceloneta diu Prou” anima els veïns a denunciar els pisos turístics

Els promotors de

Els promotors de “La Barcelona diu Prou” han instat els veïns a assistir a l’audiència pública sobre turisme d’aquest 24 de febrer. (Autor: Ferran Moreno)

Ferran Moreno (@FerranMorenoG) – La plataforma La Barceloneta diu Prou ha organitzat aquest 23 de febrer al vespre una assemblea oberta a tot el veïnat al centre cívic del barri. Els principals objectius, fer arribar al centenar de veïns assistents el seu rebuig als pisos turístics, tan legals com il·legals, de la Barceloneta i al lloguer irregular d’habitacions, a més d’exposar les fites assolides des de l’agost passat. Els membres de la plataforma també han animat els veïns a denunciar al Punt d’Atenció situat al mateix centre cívic, els pisos turístics que puguin identificar.

Les reivindicacions de la plataforma són clares: tancar tots i cada un dels apartaments que propietaris de la Barceloneta lloguen de manera il·legal a turistes a través d’agències intermediàries com Airbnb o Booking. Els motius al·legats -àmpliament coneguts arran de l’impacte mediàtic del turisme al barri l’estiu passat– són el soroll que els joves llogaters d’aquests pisos provoquen durant les nits, el seu incivisme o la inseguretat de tenir un canvi continu d’inquilins a les escales de veïns. Sergio Arnás, portaveu de La Barceloneta diu Prou, també ha afegit l’especulació com una conseqüència de la massificació turística al barri.

Respir després de mantenir converses amb el Primavera Sound

Els mesos d’hivern suposen una petita treva a la gran afluència de turistes al barri que s’inicia a partir del mes de març. Tot i això, Lluís Armengol, membre de La Barceloneta diu Prou, ha recordat els 9 pisos il·legals que han sortit a la llum els últims dies i que se sumen als 170 apartaments il·legals que es van posar al descobert el passat octubre.

En aquest context, els integrants de la plataforma han celebrat que el festival Primavera Sound s’hagi avingut a retirar de la seva pàgina web l’anunci de l’agència Airbnb, que oferia allotjament a habitatges de la Barceloneta. També veuen amb bons ulls que Booking hagi etiquetat com a “exhaurits” els mateixos apartaments, encara que exigeixen que els retirin del tot. La polèmica veïnal amb Pro Viviendas Turísticas, però, s’ha intensificat després que la plataforma que posa en contacte persones del sector turístic no hoteler enganxés una sèrie de cartells al barri on asseguren que ells “no són el problema” del turisme a Barcelona.

La proposta feta a l’Ajuntament

Fernando Prieto, membre de La Barceloneta diu Prou, ha insistit en l’assemblea oberta que “els veïns no estem en contra del turisme, sinó que ens oposem a patir les conseqüències de viure envoltats de pisos turístics”. En aquest sentit, Arnás ha explicat que, en diverses reunions amb la regidora de Ciutat Vella Mercè Homs i amb Xavier Trias els han exposat la proposta de condonar les multes als propietaris de pisos llogats a turistes de manera fraudulenta, a canvi d’oferir els mateixos pisos a lloguers socials.

Crida a participar a l’Audiència Pública sobre Turisme

Els membres de La Barceloneta diu Prou han animat als veïns assistents a l’assemblea a participar de l’Audiència Pública sobre Turisme que se celebra aquest 24 de febrer a la biblioteca Jaume Fuster, a Lesseps. La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) -una de les promotores de l’audiència- va intentar de canviar l’emplaçament de l’acte després que el nombre d’inscrits superés les 240 places d’aforament de la biblioteca. L’accés, però, serà lliure. Sònia Recassens, tinenta d’Economia, i Joaquim Forn, primer tinent d’alcalde, seran els representants de l’Ajuntament en una audiència en què no hi assistirà l’alcalde Trias. Les entitats promotores presentaran un decàleg de mesures per redirigir un model de ciutat que cada vegada genera més veus contràries arreu dels barris de Barcelona.

About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: