“Som Paral·lel” desplega una terrassa reivindicativa al carrer Blai

Edició i vídeo: Ferran Moreno (@FerranMorenoG)

Veïns del Poble Sec s’han concentrat aquest dissabte 21 de febrer davant de la biblioteca Francesc Boix per fer palès el seu descontentament amb l’ordenança de terrasses dels bars del carrer Blai. Denuncien que la convivència amb el turisme esdevé molt difícil quan es massifica, i reclamen que l’Ajuntament els tingui en compte en la redacció final del Pla d’Usos del barri.

Un carrer massificat

L’acte de protesta ha consistit en la recreació d’una terrassa de bar a la part central del carrer. Membres de la plataforma Som Paral·lel han destacat que a dia d’avui fins a 25 bars tenen llicència per a instal·lar les seves terrasses al llarg de tota la via, però que podrien arribar a ser-ne 40, segons l’ordenança municipal. Xavier Latorre, veí de la zona, ha explicat a Districte 11 que el soroll a la nit arriba a ser “infernal”.

Latorre també ha lamentat que l’ordenança permeti tenir les terrasses desplegades fins a les 12 de la nit, i que un carrer que es va fer peatonal ara fa tres anys, s’ocupi únicament amb taules i cadires de bar. “Activitats com els assajos dels castellers o mercats d’intercanvi, a més d’espais infantils, ja no hi tenen cabuda amb aquest model”, ha afegit.

Cap Pla sense el veïnat

Fotografia: Ferran Moreno

El Pla d’Usos, in extremis

Des del passat mes d’octubre, veïns i entitats han estat discutint quin hauria de ser el contingut del Pla d’Usos del Poble Sec. “Un gran repte”, com assenyala Som Paral·lel, per aconseguir regular les activitats de restauració, oci nocturn i usos turístics, satisfent veïns i comerciants. La plataforma assegura que el procés participatiu ha estat un èxit i que s’ha pogut involucrar un centenar de veïns, aproximadament.

Tot i això, Javier Rodrigo -membre de Som Paral·lel– ha assenyalat que el Districte no els ha facilitat el contingut del redactat final del Pla d’Usos i que, a dia d’avui, no tenen clar que s’hi incorpori la regulació dels hotels, albergs juvenils i residències d’estudiants al barri. Albert Ferris -del grup impulsor del Pla d’Usos- confia, però, que el proper 25 de febrer el regidor Jordi Martí n’anunciï la regulació. A poques setmanes de les municipals, altres veïns han destacat que la ciutadania disposarà de molt poc temps per a realitzar les esmenes i al·legacions pertinents al text definitiu del Pla.

Discrepàncies amb el Pla Paral·lel

L’ordenació de terrasses als carrers Blai, Blesa i a la plaça dels Ocellets no és l’únic aspecte que ha generat divergències entre veïns i Districte. La remodelació del Paral·lel amb la urbanització de sis placetes també ha despertat una forta oposició veïnal, tal i com es va evidenciar en l’acte Fem Plaça del passat diumenge 1 de febrer.

Fotografies: Ferran Moreno

Anuncis
About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: