Quatre mesos del desallotjament dels veïns de Santa Rosalia 91

Edició: Mar Romero (@Mar_RomeroS) i Ferran Moreno (@FerranMorenoG)

Gravació: Ferran Moreno (@FerranMorenoG) i Clara Vidal (@senyoretaclara)

Ferran Moreno, Mar Romero – Els veïns del bloc de pisos de Santa Rosalia 91 viuen en un hotel des de fa quatre mesos.Són 31 famílies del barri de la Teixonera que el passat 17 d’octubre van ser desallotjades a causa del mal estat de l’edifici. Encara no hi ha acord entre els afectats i l’empresa Bagursa sobre com es procedirà a l’expropiació dels habitatges i a la seva corresponent indemnització, tot i que aquests dies s’estan duent a terme algunes entrevistes individualitzades per tal d’arribar a acords.

Les solucions s’ofereixen principalment als veïns que eren propietaris abans del 2008. A les famílies llogateres, la indemnització (de 2500-3000€) cobreix únicament les despeses del trasllat a un nou pis. Claudio Banchelli, president del bloc de pisos, diu que la regidoria actúa segons un paràmetre clar: hi ha veïns amb dret a l’habitatge i veïns que no. Francina Vila, regidora d’Horta-Guinardó, assegura que hi ha vies legals i a través dels serveis socials que garanteixen cobrir les necessitats del habitants de Santa Rosalia. 

El bloc de pisos pertany al barri de La Teixonera, una zona construïda als anys 50 i 60 amb materials barats. És per això que el cas del desallotjament, tot i ser extrem, no és un cas aïllat. Durant el mandat del Tripartit es va establir un pla urbanístic que preveia la reforma de 420 vivendes al llarg de 20 anys. Per exemple, el bloc de pisos de Santa Rosalia havia de desaparèixer vora el 2018 i oferir noves vivendes al veïnat. Amb l’arribada de CiU a l’Ajuntament, el PGM del Carmel va quedar aturat. 

El 9 de març s’acaba el termini en què els veïns de Santa Rosalia poden estar-se a l’Hotel Catalonia Park Güell. El més probable és que la seva estada s’hagi de prorrogar una vegada més.

Anuncis
About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

1 Trackback / Pingback

  1. Urbanisme i equipaments: del carrer al paper? | BcnDistricte 11

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: