La Veu de l’Ateneu reivindica un local en la inauguració del Museu de Cultures

Joan Aleix Mata (@joanaleixmata) – La plataforma La Veu de l’Ateneu ha tornat a sortir al carrer, aquest dissabte 7 de febrer, per a reivindicar el local que l’Ajuntament es va comprometre a cedir a l’Ateneu Enciclopèdic Popular, en els acords signats fa quatre anys, que encara no s’han materialitzat. En aquesta ocasió, l’entitat ha aprofitat la inauguració del Museu de Cultures del Món per a fer visible la seva lluita, que reclama una seu digna al barri del Raval.

La vintena de persones que han assistit a la concentració, davant del nou museu, han escridassat l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el regidor de Cultura, Jaume Ciurana, i d’altres personalitats que han acudit a la cita, com el Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, o  el president de la Generalitat, Artur Mas. Els manifestants pretenien, amb aquest acte, recordar a les autoritats que els acords signats el 2011, i a complir en “un termini màxim de dos anys”, encara segueixen sobre la taula.

Membres de l’Ateneu, han recordat que el mateix president Mas, quan era a l’oposició, els va prometre que quan guanyessin l’alcaldia de Barcelona, els rebria “per la porta gran”. Tot així, destaquen que, encara que el conveni de fa quatre anys no s’ha complert, “no tenim notícies de l’Ajuntament”.

La protesta s’ha dut a terme sense incidents i envoltada d’un fort desplegament policial, situat a l’entrada del nou recinte cultural, que ha impedit l’entrada dels manifestants.

Anuncis
About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: