“La Barceloneta diu Prou” aconsegueix que el Primavera Sound ajorni el contracte amb Airbnb

Ferran Moreno (@FerranMorenoG) – El festival Primavera Sound ha decidit congelar l’acord de vinculació amb l’empresa de lloguer de vivendes de particulars a turistes Airbnb. La pressió social de veïns de la Barceloneta ha estat clau perquè els organitzadors del festival retiressin el patrocini de l’empresa nord-americana. Si el contracte no s’anul·la definitivament, però, els veïns de La Barceloneta diu prou alerten que denunciaran “tots i cada un dels pisos turístics il·legals que desplegui Airbnb a la Barceloneta”.

A hores d’ara, els veïns que han parlat amb Districte 11 s’han mostrat alleujats i satisfets després que el Primavera Sound s’hagi avingut a ajornar el contracte que l’unia amb Airbnb, empresa que contacta amb propietaris de pisos per a dur-hi turistes i que la Generalitat ja va sancionar amb 30.000 euros per comercialitzar de forma il·legal.

Tot i això, els mateixos veïns es mantenen a l’expectativa del que doni de sí la reunió a tres bandes prevista per la setmana que ve amb els organitzadors del Primavera Sound i amb Airbnb. Ha estat precisament aquesta empresa la que ha sol·licitat obrir negociacions en veure perillar els beneficis econòmics que generen els turistes durant un festival de la magnitud del Primavera Sound.

Paral·lelament, membres de La Barceloneta diu Prou s’han mostrat satisfets amb el funcionament de l’únic punt de denúncies de pisos turístics de Barcelona, situat al Centre Cívic de la Barceloneta, i inaugurat el passat mes de novembre.

Anuncis
About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: