Concentració per denunciar la brutalitat policial a Ciutat Vella

Joan Aleix Mata (@joanaleixmata) – Una cinquantena de persones es van reunir ahir al vespre al parc del Pou de la Figuera, al districte de Ciutat Vella, per reclamar que s’aturi la brutalitat policial al barri. La concentració va ser convocada per diverses entitats del barri, entre les quals l’Ateneu Llibertari del Casc Antic, sota el lema “Prou violència policial”.

La protesta va sorgir a última hora com a resposta per la indignació generada al fer-se pública l’agressió de quatre agents dels Mossos d’Esquadra, el passat dimecres 28 de gener, a un jove que demanava que s’identifiquessin, segons va informar La Directa. El cas va sortir a la llum després que diversos mitjans difonguessin un vídeo de l’actuació policial, enregistrat per un veí del parc del Pou de la Figuera.

Diverses persones de l’entorn pròxim de l’afectat van fer saber que el jove ja es troba en llibertat i que “està més o menys bé, encara que amb lesions”. També van expressar que té pensat presentar una denúncia contra els Mossos d’Esquadra per maltractaments.

Per la seva part, membres de les entitats convocants van expressar la seva solidaritat cap aquelles persones “que han rebut pallisses o maltractaments de les forces policials”, i van recordar el cas de Juan Andrés Benítez, així com els afectats per l’Operació Pandora. Per últim, algunes veïnes van proposar fer una campanya contra la comissaria de Ciutat Vella, coneguda per haver protagonitzat diversos episodis violents i actuacions polèmiques.

Anuncis
About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: