Neix “Transformem” amb l’objectiu de fer retirar un generador elèctric obsolet al Poblenou

Mural reivindicatiu a una de les parets que envolten el transformador de Sant Joan de Malta | Autora fotografia:  @twit_alicia

Mural reivindicatiu a una de les parets que envolten el transformador de Sant Joan de Malta | Autora fotografia: @twit_alicia

Ferran Moreno (@FerranMorenoG); Joan Aleix Mata (@joanaleixmata) – La plataforma Transformem s’ha constituït aquest dijous 29 de gener en una assemblea oberta a Can Felipa, on han assistit una trentena de persones. L’entitat reclama el desmantellament de la subestació elèctrica del carrer Sant Joan de Malta al barri d’El Poblenou. Els veïns denuncien el soroll que produeix el transformador, les possibles emissions de radiació i l’incompliment del pla urbanístic previst per a la zona, que qualificava el solar com una zona verda.

L’existència de la subestació genera especial preocupació al veïnat pels riscos que suposa el mal estat en què es troba -desperfectes evidents en l’estructura externa i un manteniment inexistent de l’interior de la instal·lació. De fet, el seu desmantellament estava programat per l’any 1992, en un pla d’infraestructures que preveia la creació de dos transformadors elèctrics més pel barri, que el feien innecessari. Tot i així, la retirada de la subestació no s’ha arribat a produir mai perquè Fecsa Endesa -l’empresa titular- exigeix una indemnització de 2 milions d’euros que l’Ajuntament no vol assumir.

Un altre fet rellevant que assenyala Transformem és la proximitat física del generador amb el CEIP Sant Martí, factor que genera incertesa pels possibles riscos als que s’exposen els menors. Per altra banda, Frederic Guerrero, pare d’un alumne de l’escola i membre de la plataforma, ha apuntat que en l’espai que ocupa  la instal·lació s’havia promès la creació d’una zona verda. “La presència de la subestació és totalment incompatible amb el projecte de les Superilles que preveu l’Ajuntament per a la zona”, ha afegit.

Pels organitzadors de l’assemblea constituent, les eleccions municipals del 25 de maig són una molt bona ocasió per forçar les diverses formacions polítiques a adoptar un compromís en ferm per al desmantellament de la subestació. Transformem té previst aprofitar l’inici de la campanya electoral el cap de setmana del 9 i 10 de maig per celebrar una festa reivindicativa que ajudi a difondre la problemàtica.

Anuncis
About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

1 Comment on Neix “Transformem” amb l’objectiu de fer retirar un generador elèctric obsolet al Poblenou

  1. Gràcies per cobrir aquesta notícia!

    M'agrada

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Festa reivindicativa per la retirada del Transformador del Poblenou | BcnDistricte 11
  2. Al novembre començarà el procés tècnic per desmantellar el transformador del Poblenou | BcnDistricte 11

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: