Veïns de Gràcia reclamen la suspensió de la concessió de llicències hoteleres al barri

Fotografies de Ferran Moreno

Ferran Moreno (@FerranMorenoG) – L’atorgament de llicències a nous hotels del districte de Gràcia ha estat el tema central de la Comissió d’Urbanisme a la Casa de la Vila, precedida per una concentració de protesta convocada per la plataforma Gràcia on vas?. El motiu, fer palès el descontentament veïnal per la falta de claredat del govern del districte i de l’Ajuntament en l’exposició de quins projectes hotelers al barri tenen concedida la llicència pertinent, i quins no.

En declaracions a Districte 11 del conseller d’urbanisme del districte, Jordi Tendero, “l’únic hotel que té llicència hotelera concedida és el que se situarà a la Plaça del Sol“, en concret, ha afegit, “des de maig de 2014”.  Quant al projecte per a l’edifici del Deutsche Bank de Passeig de Gràcia amb Diagonal, Tendero ha declarat que en aquests moments “s’està en el període de modificació del Pla General Metropolità per habilitar la tramitació de la llicència hotelera per a l’edifici”.

Precisament, el projecte per al bloc del Deutsche Bank és el que ha generat més malestar entre els veïns de Gràcia. Una setantena de persones s’han concentrat a les set del vespre a les portes de la Seu del Districte per exigir “la suspensió immediata de la concessió de llicències per allotjaments turístics” i que “la regulació d’aquest tipus d’activitats sigui inclosa en el nou Pla d’Usos”.

Per altra banda, la posterior Comissió d’Urbanisme no ha aportat les dades i els arguments que Gràcia on vas? esperava. Toni Ramon, membre de la plataforma, ha assenyalat que el govern del districte ignora el nombre d’apartaments turístics i d’albergs que ja absorbeix el barri i que, en aquest sentit, Gràcia no pot assimilar la creació de nous hotels. “Estem sobrepassats, i existeix una situació de risc que Gràcia deixi de ser barri”.

Altres veïns presents en la comissió han afegit que l’Ajuntament els hauria de mostrar l’impacte que suposaria realitzar el projecte que l’inversora KKH Property té pensat per a l’edifici del Deutsche Bank, i que suposaria un increment de l’alçada de la torre fins als 98 metres. Alguns ciutadans també han denunciat la desaparició progressiva de botigues tradicionals del barri en detriment d’establiments de luxe, i s’han mostrat desencisats amb un procés participatiu emmarcat en el Pla d’Usos que “és incapaç de traslladar les opinions veïnals”.

Per contextualitzar: article eldiaro.es del passat 21 de gener.

About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Les jornades Quin Barri Volem a Gràcia es tanquen amb una jornada de treball oberta | Barcelona Districte 11
  2. La manifestació Gràcia no està en venda acaba amb l’ocupació d’un edifici per convertir-lo en Oficina per l’Habitatge | Barcelona Districte 11

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: