Una cercavila a Sants demana l’absolució de les encausades per Can Vies

Fotografies de Mar Romero

Mar Romero (@Mar_RomeroS), Ferran Moreno (@FerranMorenoG) – La Xarxa anti-repressió de familiars de detingudes ha organitzat, amb el suport de l’Assemblea del Barri de Sants, una cercavila aquest matí 25 de gener pels carrers d’aquest barri. L’objectiu era demanar l’absolució de les 84 persones encausades pels aldarulls de Can Vies el maig de l’any passat. Unes 250 persones han participat del recorregut iniciat a les portes del Centre Social Autogestionat, ara encara en runes.

Les dues hores d’itinerari han estat acompanyades per dos grups de tabalers, que han donat un ambient festiu a una cercavila amb poca presència policial. La comitiva anava encapçalada per diverses mares de les encausades. El camí ha acabat a les 14h a la plaça Màlaga, on s’ha servit paella a canvi de la voluntat. Tots els diners seran destinats als processos judicials i altres activitats anti-repressives. La jornada ha acabat amb les actuacions musicals de Premsa Negra, La Tartana i Pony Pisador.

La cercavila té lloc dos dies abans que comencin set judicis que impliquen vuit dels 84 encausats, acusats de desordres públics i desacatament a l’autoritat. Les penes oscil·len entre els 2 i els 5 anys amb 10 mesos, “desproporcionades” segons Andrés García Berrio, un dels advocats defensors.

“Ens volen callades i ho volen aconseguir mitjançant processos judicials que comporten despeses econòmiques, ens amenacen amb anys de presó”, enuncia una octaveta de l’Assemblea de detingudes i solidàries per l’Efecte Can Vies. Un dels encausats, que no ha volgut donar a conèixer la seva identitat, explica que ja s’ha gastat 600€ en els processos judicials. “Jo mai he participat políticament”, diu Núria González, membre de la Xarxa de familiars de detingudes. El seu fill és un dels encausats. Afegeix que “casos com aquests fan que et plantegis què és la violència i qui l’exerceix”.

Anuncis
About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

1 Trackback / Pingback

  1. Can Vies mobilitza el barri de Sants a la paella solidària per les encausades |

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: