Un centenar de persones assisteixen a la reunió informativa sobre l’Antena del Carmel

Fotografies de Joan Aleix Mata

Joan Aleix Mata (@joanaleixmata) – Prop d’un centenar de persones han acudit aquest dijous 22 de gener a l’assemblea informativa sobre la polèmica instal·lació de l’Antena d’El Carmel. La reunió ha tingut lloc a la sala d’actes de la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé i ha estat convocada per l’Associació de Veïns d’aquest barri. La xerrada ha comptat amb la presència de Luz Jubierre, portaveu de la Plataforma No a l’Antena, i Fernando González, president de l’Associació de Veïns.

L’acte forma part d’una sèrie de reivindicacions per part de la comunitat veïnal d’El Carmel que des de fa una mica més d’un mes protesten contra el projecte per la instal·lació d’una antena de telefonia mòbil en una finca a la cruïlla entre els carrers Fastenrath i Llobregós.

La immobiliària Quimanna Hortal S.L. és qui ha aconseguit el permís per a la col·locació de l’antena, al imposar-se per majoria en les votacions de la comunitat de veïns, gràcies a la seva condició de propietari majoritari de la finca. La resta de veïns, que es posicionen en contra de la instal·lació, estan intentant invalidar els acords per la via jurídica, al·legant un abús de superioritat. Els contractes entre Quimanna i l’empresa contractant Orange S.A. no s’han fet públics.

La comunitat de propietaris del bloc de pisos va ser qui va engegar la iniciativa per frenar la instal·lació del dispositiu, organitzant-se al voltant  de la Plataforma No a l’Antena. Tot i així, d’altres veïns de la zona s’hi han  anat sumant a causa de les diverses implicacions negatives que diuen que aquest fet suposaria per als habitants del barri.

Diversos metges i especialistes asseguren que la radiació electromagnètica que produeixen les antenes de telefonia mòbil augmenten severament les probabilitats de patir càncer, infarts, migranya i ansietat. També tenen incidència negativa en el procés d’aprenentatge, ja que poden dificultar la capacitat de concentració, -aquest fet té especial rellevància en el cas de l’antena d’El Carmel ja que en el rang d’abast d’aquesta s’hi troben cinc escoles primària i dues llars d’infants. Pel que fa l’aspecte econòmic, la col·locació del dispositiu emissor de senyal telefònic reduiria en un 30% el valor dels pisos de la finca afectada.

Fins al moment, la Plataforma No a l’Antena ha aconseguit reunir unes 3.200 signatures en contra del projecte i ha realitzat diverses manifestacions com ara passa-carrers pel barri. A més a més, cada nit a les 21:30 es duu a terme una cassolada davant l’immoble afectat. Tant la Plataforma com l’Associació de Veïns tenen previst convocar noves mobilitzacions els pròxims dies.

 

Anuncis
About Districte 11 (98 Articles)
Som un mitjà digital d'informació local a Barcelona. A través del periodisme informatiu, donem a conèixer les reivindicacions i lluites veïnals de la ciutat comptal. A través del periodisme interpretatiu, intentem entendre què les motiva, d'on ve i on va Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: